Skip to content

Speech

Goedenvond BCQ Leden ,

Ad heeft U al van harte welkom geheten , maar uiteraard dit ook van mijn kant en fijn dat U in zo grote getalen met ons de nieuwjaarsreceptie van BCQ Quintus bijwoont. Dank aan Aad Moerman en zijn team, dat wij hier op deze mooie locatie U kunnen ontvangen. 

Even korte note, wie ben ik en waarom sta ik hier.  Rene van Kester , chrysanten kweker samen met broer Andre. En voor de LinkedIn en Facebook volgens, U heeft kunnen lezen dat wij onlangs beide 40 jaar ondernemers waren. Samen met Patricia 3 kinderen , allen niet meer thuiswonend.

Patricia had een wat minder talentvolle handbal carrière bij Westlandia,  Nathalie, Sabrina en Roy vele jaren gehandbald bij Quintus. Roy handbalt nu trouwens nog. Vele trainingsuren, goed voor karakter, lichaam en geest en alle 3 mooie prijzen gewonnen als resultaat. BCQ Quintus wordt al ruim 15 jaar bestuurd door een groep BQC leden met een grote affiniteit voor Quintus Handbal en handbal in algemeen.

De laatste jaren ontbrak het deze club aan een voorzitter, dus iemand die een mooi verhaaltje verteld en verder niet zoveel doet. Bestuur en Activiteiten Commissie zijn de harde werkers, mij is gevraagd  hier wat leiding aan geven.  BCQ Quintus is een stichting, dus formeel kan bestuur zelfstandig een voorzitter aanstellen.

Echter ben ik voorstander van democratie, dus zeg iemand nu dat hij of zij zelf deze taak op zich wil nemen of niet eens is met de aanstelling, dan vernemen we dat uiteraard graag.  Enige voorwaarde bij bezwaar is dat je deze functie met veel liefde en inzet per direct gaat uitvoeren.

Belang BCQ Quintus, op de onlangs schitterend vernieuwde website ( kijk eens even ) met actuele informatie staat het volgende:

Over BCQ? In het kort.
Business Club Quintus is een zelfstandige vereniging van bedrijven, die uit zakelijke overwegingen én uit sportieve gevoelens de Handbalvereniging Quintus sponsort. Het is een unieke combinatie van het beoefenen van (top)sport en zaken doen. De BCQ biedt de mogelijkheid om een netwerk op te bouwen en bij te houden en is een uitstekend platform om informatie, ervaringen en kennis te delen. Maar ook het sportieve én informele karakter is voor ons belangrijk. Zo nodigen wij u voor iedere thuiswedstrijd van de Dames 1 en Heren 1 van Quintus uit en organiseren wij een aantal  per jaar activiteiten, zoals bedrijfsbezoeken en excursies.

Zo, dat weten we weer even. Kort samengevat :
Uw lidmaatschap aan BCQ Quintus en bijdrage zijn zeer belangrijk voor Handbal Quintus voor de ontwikkeling van onze talentvolle jeugd en het in stand houden van onze dames en heren seniorenteams op het hoogste niveau van de Nederlandse Competities.

Maar ook heeft uw lidmaatschap bijgedragen aan een stukje van het WK succes waarbij Rinka Duindam, Kelly Dulfer en Delaila Amega bij Quintus hun talenten hebben kunnen ontwikkelen. Daarnaast geeft BCQ Quintus ook voor de Breedte Sport Handbal Quintus (dus niet selectieteams en rolstoelhandbal) op aanvraag van projecten een financiële bijdrage.

Wat krijg u terug :

  • Omgeving van gezond competitief  sportklimaat
  • BTB , netwerk op hoog niveau in mooi sport accommodatie, nieuwe bedrijven /mensen leren kennen
  • Predicaat MVO Ondernemen , zeer belangrijk bij vele keurmerken en financiering aanvragen mogelijk kunnen we hier logo voor ontwikkelen).
  • Maar ook : gezelligheid , stukje ontspanning

Toekomst
Ik heb pas 2 vergaderingen bijgewoond dus ben nog in mijn inwerkperiode.
Een fase waarin je veel moet luisteren en weinig moet zeggen. Rustig bekijken hoe de hazen lopen.

Hierna gaan we gezamenlijk Visie 2020 en verder bepalen. Aantal doelstellingen staan ons  wel voor ogen:

  • Ledenaantal van 64 naar 75 brengen
  • Diversiteit in branches vergroten.
  • Verjonging leden en maar vooral bestuur
  • Vergroten BCQ leden betrokkenheid.

Door oa aantal gesprekken te voeren met U als lid. Dat kan via bedrijfsbezoek maar ook met aantal leden op een avond in gesprek gaan om samen BCQ Quintus dat aanzien te geven wat U verwacht van ons.

En verder kunnen we bespreken :
-Activiteiten met of zonder partner
-Hoogte contributie ( nu 350-500 regel)
-Gewenste frequentie activiteiten
-Etc

  • Business to Business  concept versterken ( zie vandaag )
  • Instap contributie voor jonge leden , nog niet ondernemers.

Bv Jongeren die nog geen ondernemer zijn , maar wel ondernemend. Zij kunnen binnen de BTB gesprekken een van grote waarde zijn met hun frisse vernieuwde visie in: financiën, marketing, Hr, Pr ect.

En mogelijk zitten er daarbij pareltjes tussen die Uw team kunnen versterken. Verder welkom 5 nieuwe leden: Kwekerij BK Plant,
Emiel Barendse en
Stampot Boerenkool  Eric Zijderveld, Kwekerij Panda          Paul en Aad Knaap, ABN Amro Bank, Ton de Jong  en Aad de Bruin. Welkom terug Grokels. Jan Zwinkels , ook welkom terug. Zo zie je maar, dat leden die om diverse redenen onverhoopt afscheid nemen van onze club zich werkelijk in alle bochten wringen om weer bij ons aan te kunnen sluiten. Uiteraard zijn wij hier heel blij mee.

Tot slot: Afscheid Ad
Ad, vele jaren heb je met veel inzet je ware creativiteit getoond in de activiteiten commissie. Vooral met de seizoen opening was jullie niets te dol of te gek. We hebben een niet meer herkenbare Quintushal gezien met glijbanen en ‘’ Romeinen’

Later heb je binnen het bestuur ook nog de taak van voorzitter op je genomen, terwijl je deze benoeming nooit heb aanvaard en dus geen voorzitter genoemd wilde worden. Maar je nam we de verantwoordelijkheid voor de club op het moment dat dit nodig was. Nu neem je afscheid van de commissie , maar uiteraard niet als BCQ Lid. Verder hoop ik dat je  thuis aan de jullie bekende tafel Kevin kan adviseren en inspireren als jong lid van de activiteiten commissie.

Ad , bedankt hiervoor!

Mailen?

Dan graag naar;
info@bcquintus.nl